Zuster Esmée
Care

Today

For

A

Better

Future

Een kleine introductie

Studeren, werken, sporten. That's the life I'm living en ik kan u zeggen: I'm loving it. 

Mijn naam is Esmée Verschoor, 25 jaar en geboren in het prachtige Zeeuwse dorpje Breskens. Momenteel woon en werk ik in Rotterdam-Zuid, een bruisend deel van Rotterdam met een enorme levendigheid waar veel te ontdekken en beleven valt. 

De zorg heeft altijd al in mijn bloed gezeten. Als kind liep ik met mijn dokterskoffertje rond en prikte ik in de billen van mijn knuffels. In de puberteit ging de interesse uit naar medicijnen, nog wat later kwam de overtuiging om fysiotherapeute te worden.

Tot het plotselinge moment daar kwam: Een lange tijd van onzekerheid brak aan op mijn zeventiende toen ik erg ziek werd. Kritiek zelfs, mijn leven veranderde. Daarna wist ik het: verpleegkundige, dat is wat ik wil worden. Met veel liefde, passie en enthousiasme heb ik de HBO-V afgerond en ben ik als gemotiveerd wijkverpleegkundige gestart. 

Naast de generalistische functie van wijkverpleegkundige mag ik mezelf sinds kort ook casemanager dementie noemen. Een vak apart, wat heel wat emoties, gevoelens en verhalen met zich meebrengt.

De zorg iets mooier maken, dat is de missie. Door blogs, vlogs, artikelen en verrassingen wil ik u inspireren, enthousiasmeren en de ogen openen voor deze prachtige sector.

Veel lees- en kijkplezier! 

Liefs Zuster Esmée